Grillaus on kesän parhaimpia puolia, eikä sitä kannata unohtaa jälkiruokaa valmistettaessa. Suussa sulavat herkut valmistuvat nopeasti grillillä jälkilämpöä hyödyntäen.
Marjat ja hedelmät sopivat aina jälkiruuaksi ja esimerkiksi kotimaiset mansikat ovatkin kesän suurimpia herkkuja. Listasimme herkulliset reseptit, jotka maistuvat jokaiselle.
Herkkuvartaat
Tämä jälkiruoka pelastaa yllätysvieraiden kanssa, sillä vartaat valmistuvat nopeasti hedelmälaatikon sisällöstä ilman suurempaa suunnittelua. Herkulliset vartaat saat pujottamalla varrastikkuihin erilaisia hedelmiä ja vaahtokarkkeja.
Vartaat ovat täydelliset myös isolle porukalle, jolloin vieraat saavat koota omat vartaansa mieltymyksensä ja allergiansa huomioon ottaen.
Annosmäärä:
Noin 2 varrasta syöjää kohden
Ainekset:
- Varrastikkuja
- Mansikoita
- Vaahtokarkkeja
- Hedelmiä (esimerkiksi persikka, vesimeloni, ananas, banaani, kiivi, omena)
Valmistusaika:
Alle 30 min
Resepti:
- Pilko hedelmät sopiviksi suupaloiksi.
- Kokoa vartaat. Tee erilaisia versioita – kaikkia hedelmiä sekaisin tai pelkästään mansikoita ja vaahtokarkkeja.
- Grillaa vartaat nopeasti grillin jälkilämmöllä.
Grillatut persikat
Grillin lämmössä persikan aromit pääsevät esille. Tähän herkkuun et tarvitse varata paljon aikaa ja herkku maistuu kaikille lapsista aikuisiin.
Annokset:
4 annosta
Ainekset:
- 4 kypsää persikkaa (1 per syöjä)
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilijajauhetta
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- Hyppysellinen kanelia
- Hunajaa
- Vanilijajäätelöä
Valmistusaika:
15 minuuttia
Resepti:
- Halkaise persikat ja poista kivet.
- Sekoita sokeri, vanilijajauhe, timjami ja kaneli keskenään. Ripottele persikoiden päälle.
- Grillaa persikoita leikkuupinta alaspäin noin 2 minuuttia, tai kunnes persikat saavat haluamasi määrän väriä. Grillaa lyhyen hetken toiselta puolelta.
- Annostele persikat lautaselle vanilijajäätelön päälle ja tarjoile heti. Halutessasi voit lisätä päälle hiukan hunajaa.
Lue myös: Raparperista on moneksi – unohda iänikuinen piirakka
Kesäiset köyhät ritarit
Köyhät ritarit valmistuu myös grillissä helposti. Tässä versiossa muna-maitoseos jätetään pois ja leivät voidellaan voilla.
Annokset:
4 annosta
Leivät:
- 8 palaa leipää
- Voita paistamiseen
- Ripaus sokeria
- Ripaus kanelia
Täytteet:
- Marjoja ja banaaneja
- Persikoita ja jäätelöä
- Hunajaa
Valmistusaika:
Alle 30 minuuttia
Resepti:
- Voitele leivän pinnat voilla.
- Paahda leipä molemmin puolin, kunnes leipä on rapeaa. Käytä mietoa lämpöä, mielellään jälkilämpöä, sillä leivät kärähtävät helposti.
- Nosta grillatut leivät lautaselle ja ripottele päälle ripaus sokeria ja kanelia. Lisää haluamasi määrä lisukkeita, esimerkiksi marjoja ja baananeja tai persikoita ja jäätelöä.
Vinkki! Leivän voi vaihtaa myös pullaan tai korvapuusteihin, jotka ovat nähneet parhaat päivänsä.
Herkulliset jälkiruoat ja drinkit kruunaavat grillijuhlan. Katso myös resepti aitoon Aperol Spritziin.