Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki. Tämä trendikäs savulohikakku vie vieraittesi kielet mennessään. Poimi resepti talteen ja yllätä vieraasi.
Savulohi-voileipäkakun resepti
Aktiivinen valmistusaika: 30 min
Valmistusaika: 2 h 40 min
Annoksia: 10
VOILEIPÄKAKKUUN TARVITSET:
• 6 viipaletta ruisleipää
• 6 viipaletta vaaleaa leipää
• 1 1/2 dl kalalientä
VÄLIIN JA PÄÄLLE:
• 160 g kylmäsavulohiherkkua
• 400 g lämminsavukirjo-lohifileetä
PINNALLE KORISTEEKSI:
• muutama miniluumutomaatti
• noin 10 kpl sokeriherneen-palkoja
• muutama miniparsa, vettä ja ripaus suolaa
• sitruunaa lohkoina tai viipaleina
1. Leikkaa leivistä reunat työlaudalla. Keitä kalaliemi fondista tai kalaliemitiivisteestä ja jäähdytä. Lado kerros tummaa leipää tarjoiluvadille ja kostuta kalaliemellä.
2. Lusikoi pinnalle kylmäsavulohiherkkua. Laita päälle lämminsavukirjo-lohifileestä paloja. Toista kerroksia niin kauan, kunnes ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseen kerrokseen kuitenkin aukkoja, jotka voit täyttää puolitetuilla miniluumutomaateilla ja suikaloiduilla sokeriherneenpaloilla.
3. Kiehauta pieni määrä vettä ja lisää miniparsat sekä ripaus suolaa. Keitä muutama minuutti, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Asettele miniparsat kakun päälle ja koristele kakku tillillä ja sitruunalohkoilla tai -viipaleilla. Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit valmistaa voileipäkakun valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Jätä silloin koristelu juhlapäivään.